Co jest do cholery - Zwierzaki

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Feb 02, 2006 6:32 pm

Na polskich wyspach, przynajmniej tych najstarszych, stan naturalny dla zwierzat nigdy nie zostal osiagniety. Bylo ich bardzo malo, przez lata sie nie rozmnazaly z powodu bledu, byly sztucznie wprowadzane...

Bylo ich bardzo malo i jest ich malo. W porownaniu do ludzi zwierzeta stanowia zdecydowana mniejszosc. I prawie wszedzie daje sie je uratowac jedynie dzieki surowym prawom i walce z klusownikami.

Moze by tak przy okazji ktos z obslugi gry (najlepiej jakis neutralny angol :P) przyjrzal sie wyspie i pododawal zwierzatka, zeby byla wieksza roznorodnosc oraz ilosc.

Naturalne metody slabo sie sprawdzaja , zwlaszcza po tak dlugim okresie bledu u zwierzaczkow i teraz kolejnej katastrofie.

Tylko taka sugestia, ale uwazam ze bedzie uczciwie.
WojD

Postby WojD » Thu Feb 02, 2006 7:20 pm

Będzie uczciwie. Wczoraj pół godziny tłumaczyłem moja łamana angielszczyzną Jos'owi jak zostały potraktowane lokacje w polskiej strefie. Jak się skończy usuwanie błędów to myślę, że uda się odtworzyć populację.
==============
Snake

Postby Snake » Thu Feb 02, 2006 8:03 pm

a w jednej z angielskich lokacji wyczyszczono wszystkie gatunki oprocz kroliczkow, moja postac wpadla w depresje :twisted:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
lukaasz

Postby lukaasz » Thu Feb 02, 2006 9:32 pm

Czy ja za straty moralne jakie poniosly moje postacie patrzac jak im zwierzeta znikaja moge prosic o dodanie Mamuta?? chociaz jednego :)) Oczywiscie tam gdzie jest moja postac :D
Matix

Postby Matix » Fri Feb 03, 2006 9:26 am

Kurczaki. Przydałaby się większa ilość i różnorodność zwierząt. Polacy są jak zwykle traktowani... ***

W niektórych lokacjach wszystko wyginęło. W jednej mieliśmy już całkiem pokaźne stadko i wszystko powoli znika... Chodzi zwłaszcza o wyspę V*
http://www.matix.salon24.pl
PRUT

Postby PRUT » Fri Feb 03, 2006 11:15 am

Cantryjczyk wrote:(najlepiej jakis neutralny angol :P) .

Jak ja lubię takie stwierdzenia :lol: Czy znacie jakiegoś Angola?
Junesun jest z Niemiec, Sico van der Meer z Holandii, Anthony Roberts z Kanady, Spectrus_Wolfus z Australii, Jos z Holandii/Irlandii, Jur Schagen - Holandia, Wim van de Griendt - Holandia, Nick Roberts - Kanada, Darren Soanes (Colonel)- Kanada, Annette Hansford (Oasis)- Kanada, Richard Lenseth - USA, Rachel Flenoy (Sparkle) - USA, creepyguyinblack - USA, Keves, Marol, Wojd, Aihal i ja - Polska, Brandon Smith - USA, Ugur Yazgan (Gyrus) - Turcja, Genevieve Hokanson - USA, Francisco Vieira (Skulty) - Portugalia, Josh Ward (Wichita) - USA, Dina Hamza- Egipt, Melissa Seese (Missy) - USA i inni...

Gdzie ci Angole?
Chyba że masz na myśli Chrisa Johnsona lub (The Surly Cantriana)? Jeśli tak, to wal prosto z mostu a nie zasłaniaj się Angolem :lol:
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Fri Feb 03, 2006 11:26 am

Nie widzisz ze to bylo zartobliwie? Ten termin funkcjonowal juz u nas na forum wielokrotnie i nabral specyficznego znaczenia. Skoro zasugerowalem ponowne wprowadzenie nowych, wiekszych i bardziej roznorodnych grup zwierzat na polskich wyspach, to przy okazji rzucilem tez uwage ze moglby to zrobic ktos nie zwiazany z tymi polskimi wyspami.

Osoba ktora nie ma na nich postaci. Ktos kto bedzie mogl przejrzec wyspe, zobaczyc jaka jest sytuacja geograficzna i ekonomiczna. i bez sugerowania sie polityka czy osobistymi sympatiami moglaby dodac gdzieniegdzie cos ciekawego. Zmienic proporcje ilosci zwierzat do ludzi na korzysc zwierzat :)
I niech nikt nie pisze ze jak bedzie sie chronic zwierzeta to bedzie lepiej i w koncu sama sytuacja sie rozwinie bez boskich interwencji. Zwierzeta na najstarszych wyspach zawsze byly poszkodowane, i to nie z powodow IG. A jak teraz trzeba i tak kolejne bledy naprawiac, to mozna przy okazji naprawic blad z mala liczebnoscia osobnikow i gatunkow.

A angol to synononim ludzia, nie polaka, ktory wypowiada sie i dziala na angielskim forum i nie jest zwiazany z polskim. :wink:
WojD

Postby WojD » Fri Feb 03, 2006 11:31 am

Jak dałem mapę wschodniej części wyspy *fic człowiekowi z RD, to się złapał za głowę (tak sądzę) i wykrzyknął na IRCu WTF :P

Jos, gdy mu powiedziałem ile jest (było) zwierząt we Vlo - uznał za potrzebne wyrównanie populacji jak się skończą zmiany i bugi w systemie zwierząt.

Spoko - będzie lepiej i obejdzie się bez 'angoli' ;)
==============
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Feb 04, 2006 11:43 am

no ladnie, w momecie zmian bylo kolo 15 zwierzakow z 4 rodzajow, teraz jest 3 z 3rodzajow :x
Bziur

Postby Bziur » Sat Feb 04, 2006 1:33 pm

Devrapolis - było 20 zwierzaków a tu nagle bum - 8, 6, 5 - Ludziska popadli w panikę
Image
Hal

Postby Hal » Sat Feb 04, 2006 1:39 pm

Bziur wrote:Devrapolis - było 20 zwierzaków a tu nagle bum - 8, 6, 5 - Ludziska popadli w panikę

Nie tylko w Dervapolis, na Przyladku Mgiel to samo.
WojD

Postby WojD » Sat Feb 04, 2006 1:41 pm

Wszędzie jest tak samo. Nie wiem, czy już jest po wszystkim - ale jak już bugi zostaną usunięte najprawdopodobniej zostanie przywrócona populacja sprzed zmian.
==============
myszaq

Postby myszaq » Sun Feb 05, 2006 12:44 pm

niestety, jeszcze nie jest po wszystkim - zwierzaki nadal znikaja w najlepsze... :/
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Feb 05, 2006 1:02 pm

A co ciekawe - znikają dopiero po ataku na nie. Wchodzę do pustej lokacji, widzę mnogość zwierzaczków, atakuje. Po jakimś czasie patrzę - nie ma zwierząt.
lukaasz

Postby lukaasz » Sun Feb 05, 2006 1:08 pm

my nie atakowalismy i i tak znikaja.

Return to “Ogólne dyskusje”