Top ten najbardziej znanych postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

plum

łamanie zasad

Postby plum » Sat Dec 17, 2005 1:09 am

witam
obserwuje od niedawna o forum, raptem od paru dni uczestnicze w grze. poznalem juz mnie wiecej zasacy rzadzace Cantria, tym forum, wiele sie mowi i nie wywlekaniu informacji z gry na swiat zewnetrzy.
ALE TO CO ZROBIL KEVES W WYPOWIEDZI ZACZYNAJACEJ SIE OD SLOW:
"No od jakiegoś dłuższego czasu nie współpracują ślepoto ..." toz to totalna amatorszczyzna! zeby ochronic wlasny tylek przed atakiem Skarbniqa wywleka takie fakty, ze az mi sie odechciewa gry! i taki osobnik jest w strukturach PD? wyglada to zupelnie jak nasza scena polityczna - czym wyzej , tym wieksze zepsucie i nieliczenie sie z regulami panujacymi w spoleczenstwie.

pozdrawiam wszystkich!
WojD

Postby WojD » Sat Dec 17, 2005 7:15 am

KeVes, podobnie jak kilka innych osób, dopuścił się naruszenia NZ - z ta jednak róznicą, że starał się w ten sposób zmusić ludzi do zwrócenia uwagi na robala, który zżera polską strefę.

Zrobił to dosyc skutecznie, bo od pewnego czasu współpracy, przynajmniej tej jawnej, jest z pewnością mniej. Kliki ;) albo komunikują sie całkowicie poza grą, albo zawiesiły działalność.

Zachowanie jego postaci - które wbrew pozom nie było taką znowu drastyczną współpracą lecz raczej jednoczesnym 'szalenstwem' - spowodowało różne dziwne wydarzenia w grze i w oczywisty sposób zaburzyło fabułę. Tylko czy to źle? W rzeczywistej historii pojawiały się jednostki, których indywidualna działalność powaznie wstrząsała światem (vide Hitler, Napoleon, Pol-Pot...) - więc nie nastąpiło IMHO nic, co zniszczyłoby grę.

Co więcej, uważam, że dla starej wyspy było to wręcz zbawienne - coś zaczęło się dziać. W kilku miejscach powstaje nowy porządek. Kilka grup współpracujących postaci zostało zdezorganizowanych i musi od początku budować powiązania.

Reasumując - KeVes postapił źle, z punktu widzenia NZ, nie oceniałbym jednak jego postępowania jako amatorszczyzny ;) Zachowanie jego postaci - szalone ale i twórcze w efekcie - przyniosło więcej pozytywnych skutków dla polskiej strefy niż problemów. Dajmy więc temu wszystkiemu spokój i starajmy się grac uczciwie...
==============
Raist

Postby Raist » Sat Dec 17, 2005 9:25 am

wazeliniarstwo ;)
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Sat Dec 17, 2005 10:15 am

wojd wrote:Zachowanie jego postaci - które wbrew pozom nie było taką znowu drastyczną współpracą lecz raczej jednoczesnym 'szalenstwem' - spowodowało różne dziwne wydarzenia w grze i w oczywisty sposób zaburzyło fabułę. Tylko czy to źle? W rzeczywistej historii pojawiały się jednostki, których indywidualna działalność powaznie wstrząsała światem (vide Hitler, Napoleon, Pol-Pot...)

Gdyby chodzilo o jego jedna postac to było by ok. Ale mowa jest o kilu postaciach. Wszystkie ona na raz oszalaly i zaczely komunikowac sie telepatycznie.

Generalnie zamknijmy ten temat bo powoli robi sie on już nieswiezy.
Last edited by nowy kamienny mlotek on Sat Dec 17, 2005 11:14 am, edited 1 time in total.
Nie pytaj mnie kim jestem.
Image
KilDar

Postby KilDar » Sat Dec 17, 2005 10:41 am

Raist wrote:wazeliniarstwo ;)

nie da sie ukryć :) i to już od jakiegoś czasu... moze to ten avatar Kevesa tak działa ;)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
WojD

Postby WojD » Sat Dec 17, 2005 2:26 pm

:) nie wazeliniarstwo ale ocena tego, co zaszło oraz całokształtu dokonań KeVesa

Zdaje się, że wszyscy zapomnieliście, że od niego się polskie Cantr zaczęło, że przetłumaczył znaczną część interfejsu, przez długi czas sam reprezentował polską strefę w załodze Cantr, że jego postaci [oraz potomkowie jego postaci ;)] zakładały większość lokacji, w których teraz mieszkamy... To mało?

Myslę, że wystarczająco dużo, by wybaczyc potknięcie - i to w dobrej wierze - a nie przypier... się za każdym razem...
==============
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Dec 17, 2005 2:37 pm

wazeliniarstwo nie da sie ukryc
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Dec 17, 2005 4:13 pm

No cóż. Mam adwokata wśród graczy, chociaż wcale o to nie prosiłem. Zdaża się.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
kilo

Postby kilo » Sat Dec 17, 2005 4:17 pm

Mysle, że KeVesa poparłby niejeden gracz i to nie tylko z Polski. 8)
"I banned you, mr. User, I watched you die. With a certain satisfaction I might add.
And then something happend, something that i knew was impossible but it happened anyway.
You banned me, mr. User."

Dum spiro, spero.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Dec 17, 2005 4:31 pm

Taa... A wkrótce będzie nowy film p.t. "Wojna o KeVesa" :P
Last edited by KVZ on Thu Dec 29, 2005 4:59 am, edited 1 time in total.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
kilo

Postby kilo » Sat Dec 17, 2005 8:48 pm

Niee "Ke-Wars" :wink:
"I banned you, mr. User, I watched you die. With a certain satisfaction I might add.

And then something happend, something that i knew was impossible but it happened anyway.

You banned me, mr. User."

Dum spiro, spero.
PRUT

Postby PRUT » Wed Jan 04, 2006 11:59 pm

KeVes wrote:
Skarbniq wrote:Ile to ja sie nasłuchałem o tym że Twoje postacie nie współpracują ze sobą...

No od jakiegoś dłuższego czasu nie współpracują ślepoto. A wcześniej? Np. Arek <-> Bartłomiej. Obie postacie mieszkały we Vlotryan ale z całkiem innymi celami.

Toś mnie zmylił całkowicie! Bartłomiej tak, ale Arek - nie myślałem, że jest twoj :wink:

BTw Ciekawe co się z nim dzieje. W grze nikt o nim nie słyszał po wizycie w LL moje postacie niczego nie mogą się wywiedzieć :cry:

Co z wami historykami i dziennikarzami? Gazety upadły?
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Jan 05, 2006 2:23 am

Słyszał, słyszał... he he he... :D
Sierak

Postby Sierak » Thu Jan 05, 2006 2:32 am

No, no, jakby to powiedzieć...eee dowiecie się i będziecie zdziwieni :lol:
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Jan 05, 2006 3:10 am

Michal wrote:No, no, jakby to powiedzieć...eee dowiecie się i będziecie zdziwieni :lol:

A Ty - skąd wiesz ?! :D

Return to “Ogólne dyskusje”