Dyskusje na temat pieniadza...
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- NiKnight
Hmm.. tak na dobrą sprawę to na dzień dzisiejszy też można tworzyć pieniądz. Wejdźcie w inwentarz i zobaczcie źródło strony, w polach value dla obiektów jakimi są notatki macie liczbę, to jest numer notatki (unikalny bo w bazie może być tylko jedna notatka o tym samym numerze, jest kilka numerów, z czego pierwszy to numer postaci, pozostałe dwa dotyczą notatki, który jest właściwy nie wiem, bo nie analizowałem innych notatek dla porównania). Wystarczy zrobić pieniądze i zapisać numery notatek, nie dałoby się podrobić a jeśli nawet to notatka-pieniądz miałby inny numer a więc wiadomo, że falsyfikat... wszystko super ale...
.... musiałaby istnieć jakaś baza notatek-pieniędzy (spis ich numerów) do której miałby dostęp każdy niezależnie od tego gdzie sie znajduje. A więc baza musiałaby być poza grą więc odpada :/
Marol, jeśli mylę się to popraw mnie proszę
.... musiałaby istnieć jakaś baza notatek-pieniędzy (spis ich numerów) do której miałby dostęp każdy niezależnie od tego gdzie sie znajduje. A więc baza musiałaby być poza grą więc odpada :/
Marol, jeśli mylę się to popraw mnie proszę

Ni Ni Ni Ni!
- lukaasz
- NiKnight
Kazdy moglby taka notatke z numerami (wygenerowanymi dużo do przodu) dostawac w naszym protobanku
I to jest myśl! Bank/mennica wyprodukowała by zapas banknotów. Najlepiej by to były edytowalne notki z nominałem, tak by nie tworzyć nieedytowalnych notatek. Oraz listę numerów seryjnych banknotów wraz z nominałem. Każda postać miałaby taką listę i na jej podstawie weryfikowałaby prawdziwość pieniądza i jego nominału....
... ale tak jak mówisz TomT jest to już za bardzo skomplikowane :/
A ja mam lekko inna mysl, czy do notatki mozna wpisac php???
Szczerze wątpię skoro nie wolno nawet JavaScript :/
Ni Ni Ni Ni!
- Raist
- NiKnight
Dałoby się ale widzę, że ludzie są niechętni... zresztą nie dziwię im się
Najlepiej jednak poczekać na prasy/mennice, wtedy można próbować wdrożyć jakąś walutę
A jak myślisz, kiedy można wprowadzić pieniądz? Na jakim poziomie rozwoju? Dodam, że mam postać na angielskiej wyspie (na pierwszej) i jestem jedną lokację od Cant City i nikt nie posługuje się tam pieniądzem, wiem natomiast, że pieniądze na angielskich wyspach funkcjonują, w jakiej formie jeszcze nie wiem bo nie miałem nawet centa
Czy to oznacza, że mamy w ogóle nie wprowadzać banknotów/monet?

Najlepiej jednak poczekać na prasy/mennice, wtedy można próbować wdrożyć jakąś walutę

A jak myślisz, kiedy można wprowadzić pieniądz? Na jakim poziomie rozwoju? Dodam, że mam postać na angielskiej wyspie (na pierwszej) i jestem jedną lokację od Cant City i nikt nie posługuje się tam pieniądzem, wiem natomiast, że pieniądze na angielskich wyspach funkcjonują, w jakiej formie jeszcze nie wiem bo nie miałem nawet centa

Ni Ni Ni Ni!
- lukaasz
- KVZ
- Players Dept. Member
Ehhh.. czemu kradniecie dobre pomysły z gry na forum zanim zostały one jeszcze w grze wprowadzone?? cały ten topic jest niepotrzeby i będzie powodował, że wszędzie powstanie system który ktoś zaplanował w grze przed Wami na forum... To nawet nie było 4 DNI TEMU
Jestem rozczarowany Waszą postawą. Denerwowała mnie dyskusja na ten temat, nie interweniowałem, bo nie sądziełem, że posunie się do tego stopnia. Ale przegieliście. Jak zobacze, że ktoś to gdzieś zrobi w grze przed jedną postacią to będzie sprawa w PD. Zobaczycie. Albo system nie zostanie wcale przez to wprowadzony w grze, bo gracz się wkurzy i wtedy będziecie mogli pocałować tą postać w d...
EDIT: proszę tu nic nie pisać. Temat zostanie zamknięty, bo zgłaszam go do CD jako CRB.

EDIT: proszę tu nic nie pisać. Temat zostanie zamknięty, bo zgłaszam go do CD jako CRB.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880