Dyskusje na temat pieniadza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

TomT

Postby TomT » Mon Sep 12, 2005 7:58 pm

Nie są... Właściwie to dlaczego? To bardzo ułatwiło by wiele spraw...
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 12, 2005 8:08 pm

Hmm.. tak na dobrą sprawę to na dzień dzisiejszy też można tworzyć pieniądz. Wejdźcie w inwentarz i zobaczcie źródło strony, w polach value dla obiektów jakimi są notatki macie liczbę, to jest numer notatki (unikalny bo w bazie może być tylko jedna notatka o tym samym numerze, jest kilka numerów, z czego pierwszy to numer postaci, pozostałe dwa dotyczą notatki, który jest właściwy nie wiem, bo nie analizowałem innych notatek dla porównania). Wystarczy zrobić pieniądze i zapisać numery notatek, nie dałoby się podrobić a jeśli nawet to notatka-pieniądz miałby inny numer a więc wiadomo, że falsyfikat... wszystko super ale...

.... musiałaby istnieć jakaś baza notatek-pieniędzy (spis ich numerów) do której miałby dostęp każdy niezależnie od tego gdzie sie znajduje. A więc baza musiałaby być poza grą więc odpada :/

Marol, jeśli mylę się to popraw mnie proszę :)
Ni Ni Ni Ni!
TomT

Postby TomT » Mon Sep 12, 2005 8:16 pm

Kazdy moglby taka notatke z numerami (wygenerowanymi dużo do przodu) dostawac w naszym protobanku :) ale to już się robi zbyt skomplikowane i stawia pod znakiem zapytania inicjatywę.
A koperty z pieczęcią?
lukaasz

Postby lukaasz » Mon Sep 12, 2005 8:19 pm

A ja mam lekko inna mysl, czy do notatki mozna wpisac php???
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 12, 2005 8:32 pm

Kazdy moglby taka notatke z numerami (wygenerowanymi dużo do przodu) dostawac w naszym protobanku

I to jest myśl! Bank/mennica wyprodukowała by zapas banknotów. Najlepiej by to były edytowalne notki z nominałem, tak by nie tworzyć nieedytowalnych notatek. Oraz listę numerów seryjnych banknotów wraz z nominałem. Każda postać miałaby taką listę i na jej podstawie weryfikowałaby prawdziwość pieniądza i jego nominału....

... ale tak jak mówisz TomT jest to już za bardzo skomplikowane :/

A ja mam lekko inna mysl, czy do notatki mozna wpisac php???

Szczerze wątpię skoro nie wolno nawet JavaScript :/
Ni Ni Ni Ni!
Raist

Postby Raist » Mon Sep 12, 2005 8:47 pm

Wy chyba nie myslicie, ze pienaidze da sie wprowadzic na takim etapie gry jak teraz?
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Sep 12, 2005 8:53 pm

Dałoby się ale widzę, że ludzie są niechętni... zresztą nie dziwię im się :wink:

Najlepiej jednak poczekać na prasy/mennice, wtedy można próbować wdrożyć jakąś walutę :)

A jak myślisz, kiedy można wprowadzić pieniądz? Na jakim poziomie rozwoju? Dodam, że mam postać na angielskiej wyspie (na pierwszej) i jestem jedną lokację od Cant City i nikt nie posługuje się tam pieniądzem, wiem natomiast, że pieniądze na angielskich wyspach funkcjonują, w jakiej formie jeszcze nie wiem bo nie miałem nawet centa :wink: Czy to oznacza, że mamy w ogóle nie wprowadzać banknotów/monet?
Ni Ni Ni Ni!
lukaasz

Postby lukaasz » Mon Sep 12, 2005 9:19 pm

Mozna by wprowqadzic notki z Numerami Seryjnymi,
w notce ukrrywac kilka znaków, i numer seryjny wskazywal by na to jakie znaki i gdzie maja byc.

oczywiscie, rozmieszczenie znaków i znaczenie NS znala by tylko mennica.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Sep 12, 2005 9:20 pm

Ehhh.. czemu kradniecie dobre pomysły z gry na forum zanim zostały one jeszcze w grze wprowadzone?? cały ten topic jest niepotrzeby i będzie powodował, że wszędzie powstanie system który ktoś zaplanował w grze przed Wami na forum... To nawet nie było 4 DNI TEMU :!: Jestem rozczarowany Waszą postawą. Denerwowała mnie dyskusja na ten temat, nie interweniowałem, bo nie sądziełem, że posunie się do tego stopnia. Ale przegieliście. Jak zobacze, że ktoś to gdzieś zrobi w grze przed jedną postacią to będzie sprawa w PD. Zobaczycie. Albo system nie zostanie wcale przez to wprowadzony w grze, bo gracz się wkurzy i wtedy będziecie mogli pocałować tą postać w d... :evil:

EDIT: proszę tu nic nie pisać. Temat zostanie zamknięty, bo zgłaszam go do CD jako CRB.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Ogólne dyskusje”