Owady, a to ciekawe
Komary, moskity, kleszcze moga byc dosc dokuczliwe, i czesto atakowac. Jedno ukaszenie zabiera 1-2% energii, jako oslona moze sluzyc dowolne ubranie (oslabia ukaszenia), a jako calkowita oslona moze sluzyc moskitiera, szyta z jedwabiu.
Proponuje rowniez dodanie motyli. Nie bedzie mozna na nie polowac, za to niekiedy, wylacznie na lakach, pojawial sie bedzie komunikat:
Code: Select all
Widzisz jak motyl usiada na glowie trzydziestoletnia kobieta.
Lub cos w tym stylu
---------
No i oczywiście problem ze zwierzętami na wyspie Fic. Ta wyspa to jedna wielka porażka, jak zaczynałam grę około 30 cantryjskich lat temu, to było tam tych zwierząt dołowienie po 2-3 sztuki. Szybko zostały wybite i przez długi czas nic nie było. Teraz i tak lepiej bo spotyka się czasem stada złożone nawet z dwóch koni albo owiec

ale najczęściej w osadzie przebywa po jednym zwierzaku albo wcale. Ta wyspa jest uboga w surowce, przydało by się chociaż trochę zwierząt. Chociaż pamiętam już kiedyś było o tym na forum i ktoś odpowiedział, że dodać zwierząt się nie da.
Ja jestem przeciw. To ubarwia gre. Dzieki temu kazda wyspa jest nieco inna.
Kiedyś był pomysł na możliwość udomowienia zwierząt, ta idea bardzo mi się podoba, chociaż pewnie trzeba będzie na to długo poczekać.
Gdyby choc byla mozliwosc, aby zyjace zwierzeta pozostawialy po sobie prezenty

dla przykladu krowa zostawiac bedzie lajno i mleko, ptaki jaja, itd.
Podsumowując, nie jest z tymi zwierzętami źle, gdzieniegdzie jest za mało w innych miejscach z powodu ich ataków nie da się przeżyć, ogólnie bilans wychodzi na zero

To akurat ludzie zrobili, zreszta w rzeczywistym swiecie tez roznie jest ze zwierzetami, nawet w typowo dzikich rejonach.
I jeszcze trochę nie na temat, widział z was ktoś kiedyś węża albo ma jakieś ubranie z jego skóry?
Weze i aligatory podobno sa, ja nawet podejrzewam, ze wiem gdzie

minie troche czasu nim takie ubrania i skory sie pojawia.