System narodzin - rozmieszczanie Cantryjczykow
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Mattan
- robin_waw
- in vitro...
Też o tym myślałem, z tym że o wieku 40+. Trzydziestolatek ojcem dwudziestolatka? Coś nie halo. Ale pomysł na pewno poprawi wiarygodność symulacji społeczeństwa.Cantryjczyk wrote:Jedyne co mi przychodzi do glowy to lekkie poprawienie systemu rozmieszczania newspawnow. Dokladnie polegajace na uzaleznieniu szansy nie tylko na ilosci ludzi w danej lokacji, ale tez na ich wieku. Czyli dwudziestolatkowie nowopowstali w mniejszym stopniu przyczynia sie do eksplozji demograficznej, do samonapedzajacej sie reakcji lancuchowej. A ekspedycja trzydziesto lub czterdziestolatkow ktore zalozy miasto bardziej. Starsze dobrze zarzadzane miasta nawet na nowych wyspach nie beda narzekac, a mlodzieniaszki uciekajace w dzicz po urodzeniu beda mialy niewielka szanse na zaludnienie samoistnie calego kontynentu.
Jestem pewien, że ludność kontynentu to 98% rdzennych a reszta to ci inicjatorzy reakcji łańcuchowej, którzy przypłynęli na statkach.
Myślałem też o możliwości podjęcia decyzji, czy dana postać będzie uwzględniona przy "rozmnażaniu". Bo teraz jeśli 3 osoby odkryją nową wyspę gdzieś daleko, to zaraz się narodzi 5266978235 nowych (bo im dalej, tym większa szansa). A tak możnaby było zadecydować, czy się chce być Adamem i Ewą czy nie.
cantr się posypał
- domeq
- Rusalka
-
- OktawiaN :)
Ja jestem na NIE. Niech stare miasta na starych wyspach same sobie radza. Jak na razie nie palaja zadna inicjatywa by sciagnac do siebie nowych, czego nie mozna powiedziec o mlodych miastach. Moglyby spokojnie i dobrze wykorzystac do tego swoj dobrobyt.
Ja sam wiem jak trudno jest o ludnosc w nowych miastach, ostatnio udalo sie pewnej osadzie juz cos osiagnac i ludnosc zaczyna pomalu przybywac. A teraz prawdopodobnie sie to zmieni po zaakceptowaniu tej sugestii.
Ja sam wiem jak trudno jest o ludnosc w nowych miastach, ostatnio udalo sie pewnej osadzie juz cos osiagnac i ludnosc zaczyna pomalu przybywac. A teraz prawdopodobnie sie to zmieni po zaakceptowaniu tej sugestii.
- drmartin
Na TAK!
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
- Agent 0007
OktawiaNwrote:Ja jestem na NIE. Niech stare miasta na starych wyspach same sobie radza. Jak na razie nie palaja zadna inicjatywa by sciagnac do siebie nowych, czego nie mozna powiedziec o mlodych miastach. Moglyby spokojnie i dobrze wykorzystac do tego swoj dobrobyt.
Jestes na nie, bo Tobie i Twoim postaciom to nie pasuje?? Jak szlachetnie!
- Artur
- Elm0
- Miaua
- Artur
- domeq
OktawiaNwrote:Ja jestem na NIE. Niech stare miasta na starych wyspach same sobie radza. Jak na razie nie palaja zadna inicjatywa by sciagnac do siebie nowych, czego nie mozna powiedziec o mlodych miastach. Moglyby spokojnie i dobrze wykorzystac do tego swoj dobrobyt.
Wzrost ludnosci w starych miastach spowoduje wieksza migracje tych ludzi na kontynent, a ci ludzie zaniosa tam swoja kulture, swoje ewentualne bogactwo, i swoja tozsamosc. To pozytyw tego procesu... teraz nie ma czegos takiego. A jesli jest, to sporadycznie.