Nowi gracze - Witamy na forum

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Uosiers

Postby Uosiers » Sun Sep 25, 2005 9:37 am

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem Uosiers i jestem nowy w CANTR. O grze dowiedzialem sie na ktoryms z forow do ktorego naleze. Gra jest na full wypasie, aczkolwiek pracuje nad litania, zyczen i zmian.

Pozdrawiam
Kaczor

Postby Kaczor » Wed Sep 28, 2005 5:39 pm

Także witam wszystkich! Gram od wczoraj :P Wcześniej grałem w Star Wars Combine, ale męczyło mnie posługiwanie się ciągle angielskim. Przyzwyczaiłem się tam za to do "powolnego czasu gry" bo np. na drugi kraniec galaktyki leciało się słabym statkiem jakiś tydzień-dwa czasu rzeczywitego :D

Pozdrawiam.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Sep 28, 2005 5:50 pm

Skoro nabrałeś cierpliwości do gier z wolnym tempem to Cantr napewno przypadnie Ci do gustu ;) Pozdrawiam i witam w gronie graczy Cantr :)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
TinOmen

Postby TinOmen » Sun Oct 02, 2005 12:12 pm

Witka, jestem poszukiwaczem ciekawych gierek online. Na razie rozglądam się po Carn-ie ale chyba zostane na dłużej(nuda w pracy) ;)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Oct 02, 2005 2:17 pm

czesc wszystkim!
zrobilem juz dwie postacie kazda na innej wyspie to napewno jeszcze dlugo sie nie spotkaja zwlaszcza ze maja sporo do roboty na ladzie :P
a moze jednak?
gdyby nie to ze nie ma pewnosci co do wyspy na ktorej beda to na razie nie robie wiecej musialbym tez wymyslec im osobowosc i historie a to nie latwe bo chce zeby jak najwiecej sie roznily

jestem poczatkujacym ale juz niedlugo postaram sie zeby moje postacie byly slynne kazda w czym innym :P
a o grze dowiedzialem sie juz skads dosyc dawnoi temu ale mnie lekko odrzucila mozliwosc chodzenia kilka dni i nadal mi sie to niepodoba chyba jestem zbyt niecierpliwy bo wyslalem moje postacie w droge i czekam az cos ciekawego odnajda
az mi sie zal robi jak czytam w tych historiach co tam piszecie ze ktos poszedl i nie wrocil albo zaczol snic o lepszych czasach i juz sie nie obudzil :( ja bede dbac bardziej o moje postacie zawalu napewno nie dostana
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Oct 02, 2005 4:41 pm

nie moge sie zalogowac :cry: tak sie zawsze dzieje codzien? bo jak wchodze na strone to mam ciag hasel errror erroor php\costam :x

a tera cos dziwnego zauwazylem na google wpisalem cantr dalem polskie strony i wiecie co? glownie fora ciagle KeVes to samo mowi ewentualnie pytajacy ma te same odzywki albo sie zwielokrotniles albo w te zabawe jeszcze kogos wciagneles i chyba ci za to placili ci albo miales klka nieprzespanych nocy bo samo logowanie sie na te fora duzo zajmuje i jedna z pierwszych stron:Keves kolejna Keves nastepna Keves potem Keves jeszcze dalej Keves i tak jeszcze kilka podstron zlinkami na google sprawdzilem i ciagle to samo aczkolwiek znalazlem jeden chlubny wyjatek ale linka nie dam bo som tam tresci erotyczne i ktos moglby na krzywo patrzec sami powinniscie znalezsc chyba 7 podstrona w google wpiszcie cantr dajcie zeby polskie strony pokazywalo i poszukajcie tam 8)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Oct 02, 2005 8:16 pm

Witam nowych graczy :)

w.w.g.d.w wrote:nie moge sie zalogowac :cry: tak sie zawsze dzieje codzien? bo jak wchodze na strone to mam ciag hasel errror erroor php\costam :x

A nie jest to ok. 16:30 - 16:45 naszego czasu? Codziennie jest o tej porze przerwa w działaniu serwera Cantr poświęcona na backupowanie bazy danych. Inną sprawą jest to, że Cantr ostanio bardzo wolno działa w godzinach wieczornych naszego czasu. Zdarza się, że logowanie trwa nawet kilka minut :evil: A w grze są takie spowolnienia, że traci się mase czasu na wykonanie prostych czynności :evil: Na angielskim forum Jos napisał, że Cantr jest na dedykowanym serwerze, ale możliwe, że serwer nie wyrabia już i wkrótce może być potrzebny dodatkowy serwer. Dodano statystki na dole strony, by stwierdzić w których miejscach kod wymaga optymalizacji. Podobno dużym obciążeniem kodu gry jest to, że jest ona (chyba chodzi o interfejs) w wielu językach, ale z tego raczej nie zamierza się zrezygnować. Moim zdaniem, jeżeli to interfejs obciąża, i np. jeżeli gracz by przełączył na angielski w "zmień" i wszystko w interfejsie (strony postaci, a nie tylko główna strona gracza) by było po angielsku, ale mógł by grać polskimi postaciami po polsku ze zmiejszonym obciążeniem serwera to może dobrze by było dać taką możliwość by polscy gracze ze znajomością angielskiego zmiejszyli obciążenie serwera. Problem tylko w tym, że wtedy jakby ktoś zapisywał opisy wydarzeń w notatkach, to w komunikatach były by angielskie zwroty.

w.w.g.d.w wrote:a tera cos dziwnego zauwazylem na google wpisalem cantr dalem polskie strony i wiecie co? glownie fora ciagle KeVes to samo mowi ewentualnie pytajacy ma te same odzywki albo sie zwielokrotniles albo w te zabawe jeszcze kogos wciagneles i chyba ci za to placili ci albo miales klka nieprzespanych nocy bo samo logowanie sie na te fora duzo zajmuje i jedna z pierwszych stron:Keves kolejna Keves nastepna Keves potem Keves jeszcze dalej Keves i tak jeszcze kilka podstron zlinkami na google sprawdzilem i ciagle to samo aczkolwiek znalazlem jeden chlubny wyjatek ale linka nie dam bo som tam tresci erotyczne i ktos moglby na krzywo patrzec sami powinniscie znalezsc chyba 7 podstrona w google wpiszcie cantr dajcie zeby polskie strony pokazywalo i poszukajcie tam 8)

Hmm.. o co tu mnie się posądza :shock: Nikt mi za to nie płacił, ani się nie zwielokrotniłem, ani nie wciągałem nikogo. Miałem trochę nieprzespanych nocy i chciałem by o Cantr dowiedziało się więcej osób by gra w polskiej strefie była ciekawsza. Na forach też reklamował vertico (wpisz sobie np. "Cantr vertico" w google), znany również z naszego forum pod innym nickiem, ale pod jakim to nie powiem, może sam napisze, bo widać, nie chciał się ujawniać. Być może kilka razy odpisałem na tym samym forum co on, albo on na tym samym forum co ja, gdy wyszukiwaliśmy fora na których napisano coś o Cantr. Ale nie działaliśmy w zmowie :P Jego i moja akcja były całkowicie niezależne i odrębne. A jeżeli gdzieś się powielały pytania innych forumowiczów to nie moja wina. Mam nadzieje, że nikt mi nie ma za złe tej akcji, ale starałem się czytać regulaminy na forach na których pisałem o Cantr by ich nie łamać, więc myślę, że wszystko jest w porządku. Co do tego forum z treściami erotycznymi to chyba widziałem, i możliwe że reklamujący nie zwrócił na to uwagi, bo posta pisał w dziale o grach, a treści erotyczne były w innym dziale. Nie będę wytykał palcem kto tam pisał :) A tak poza tym, to już przerwałem akcję reklamową na forach, bo myślę, że graczy nam wystarczy a wieść o Cantr i tak się rozniesie dalej. A po drugie gra ostatnio nie działa tak szybko jak powinna więc to drugi powód by przerwać akcję.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sun Oct 02, 2005 9:02 pm

ja ci nic nie zarzucam tylko mialem niezly ubaw jak sobie zobaczylem kilka (a moze i kilkanascie) twoich postow oraz odpowiedzi na nie ciekawe czy cie natchne i zobaczysz co sie z nimi stalo zrob wedlug schematu ktory podalem a napewno pokiwasz glowa ze zrozumieniem i to co piszesz ma jakis sens zeczywiscie ty i jeszcze jedna osoba (tzn. ten chlubny? wyjatek :) ) zarzuciliscie tematami po forach o ktorych nawet nie podejrzewalem ze istnieja :)
a co do gry to fajna jest ale jak chce byc sie slawnym i nie tylko we wlasnej wiosce to niestety okropnie sie dluzy a niechce robic nic nie znaczacych roboli pod jazmem milosciwie nam panujacych moze i taki czegos by sie dowiedzial wiecej moze zdobyl by na poczatku wiecej przedmiotow ale co tam ja chce miec ciekawe postacie a nie fajnych pomagierow ot przewrotny jestem moje postacie takie beda rowniez wtedy gra wkrotce nabierze rozpedu a moze pozniej stworze cos innego
Aditu

Postby Aditu » Thu Oct 13, 2005 7:19 pm

Minęły już chyba cztery dni od kiedy gram w Cantr więc zgodnie z "zasadą 4 dni" mogę się wreszcie "legalnie przywitać" i napisać, że gram w Cantr :wink:

Może udało mi się trafić w dobre miejsce a może tak jest na każdej wyspie, ale na razie jest fajnie i o dziwo zabawnie. Ludzie są mili, dają mi jedzenie i zajęcie, czas płynie powoli...

... i razem z ciepłymi uczuciami pojawiają się też i te chłodniejsze. Czasami mam wrażenie, że sporo graczy kreuje bardzo podobne do siebie postacie. Z góry zakładają, że muszą być najlepsi w tym albo w tamtym. Tworzą boty które kierują się w życiu suchą kalkulacją, postacie bez duszy. A przecież świat tworzą zwykli ludzie o niezwykłym wnetrzu a nie puste skorupy... (wiem, za wiele wymagam od gry online :roll: )

Khe, khe ale dość ponurego gadania. I tak za dużo go jak na wstęp :wink:
Tak więc witam wszystkich a zwłaszcza Tych których znam w grze. (kimkolwiek są na tym forum i kimkolwiek ja jestem w grze. Ale ta anonimowość to chyba element Cantr, nie?)
Jedz marchewki. Będziesz wielki!
Rogal

Postby Rogal » Thu Oct 13, 2005 7:57 pm

Witam :D
Gram już od jakiegoś tygodnia ale dopiero teraz jakoś zaświtał mi pomysł o przywitaniu się na forum :P Już mam kilka postaci każda gdzie indziej każda robi co innego :)ta gra po prostu rządzi można sie z nią nieźle zżyć :) to zbieranie surowców i wypady do innych lokacji w celach handlowych :) albo budowanie osady od podstaw gra powala reszte gier via www na kolana :P Jestem Rogal i chcem sie przywitać z wszystkimi bo zamierzam w tą gre
grać bardzo długo :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Oct 15, 2005 4:48 pm

Witajcie :) Cieszę się, że jest nas coraz więcej :) Jeszcze nigdy nie było tak dużo polskich postaci w grze jak obecnie (1427 postaci). Mam nadzieje, że zostaniecie w Cantr na dłużej :)
nemo49

Postby nemo49 » Sun Oct 16, 2005 5:10 pm

Też się cieszę, że jest nas coraz więcej. Szkoda tylko, że moje postaci odnotowują coraz większy odsetek szajbusów i oszołomów. To wygląda chwilami tak, że niektorzy chcą popsuć innym przyjemność z gry. Nie mówię tego oczywiście do osób, ktore się tu odzywają :wink:
Snake

Postby Snake » Tue Oct 18, 2005 4:01 pm

niestety nemo masz racje, zlodziejstwo i szalency szerza sie na niespotykana wczesniej skale :/
Izabela

Postby Izabela » Sat Oct 22, 2005 5:32 pm

Chciałabym się przywitać. Gram już od pewnego czasu i podczytuję forum, tak więc przepraszam, że dopiero teraz zgłaszam się tu. Pozwolę sobie odpowiedzialnością za to obciążyć moją wrodzoną nieśmiałość ;)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Oct 23, 2005 2:32 am

Witaj Izabelo :) Baw się dobrze :)

Return to “Ogólne dyskusje”