Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- w.w.g.d.w
- Miri
Według mnie powinno się takie sytuacje przede wszystkim zRPować, choćby nawet tylko przez coś w stylu: "*ziewa przeciągle* Ale jestem śpiąca/y, chyba się trochę zdrzemnę, tak z X dni/lat/whatever, podrzućcie mi tylko czasem coś na ząb"
Komentarz ooc jest opcjonalny, ale tylko w przypadku, gdy nie mamy pewności, czy zostaniemy dobrze zrozumiani - po co niepotrzebnie uwłaczać intelektowi współgraczy?
Miałam podobną sytuację przed weekendem majowym, ale jakoś się bez ooc obeszło. Jedna z postaci, akurat będąca w dość długiej trasie resztę drogi pokonała przerzucona przez ramię towarzysza
nawet zabawnie wyszło
Śpiący dwudziestolatek na kombajnie...? Proszę bardzo:
"*Wskakuje na kombajn i rusza przez pole. Po kilku minutach głowa opada mu na pierś, po kilku kolejnych osuwa się na kierownicę i unieruchamia ją swoim ciężarem*"
i po powrocie:
"*Gwałtowne szarpnięcie wybija go ze snu. Natychmiast wyłącza kombajn i zeskakuje na ziemię* Oj, przepraszam, chyba mi się przysnęło... *pociera kark, z zakłopotaniem przyglądając się wybitej w ścianie budynkuX dziurze* To się... odbuduje...?"
Oczywiście zakładam 'odpowiednią' długość pola... A tam, taka gonitwa za rozpędzonym kombajnem demolującym osadę, tak od czasu do czasu nikomu by nie zaszkodziła
Komentarz ooc jest opcjonalny, ale tylko w przypadku, gdy nie mamy pewności, czy zostaniemy dobrze zrozumiani - po co niepotrzebnie uwłaczać intelektowi współgraczy?

Miałam podobną sytuację przed weekendem majowym, ale jakoś się bez ooc obeszło. Jedna z postaci, akurat będąca w dość długiej trasie resztę drogi pokonała przerzucona przez ramię towarzysza

Śpiący dwudziestolatek na kombajnie...? Proszę bardzo:
"*Wskakuje na kombajn i rusza przez pole. Po kilku minutach głowa opada mu na pierś, po kilku kolejnych osuwa się na kierownicę i unieruchamia ją swoim ciężarem*"
i po powrocie:
"*Gwałtowne szarpnięcie wybija go ze snu. Natychmiast wyłącza kombajn i zeskakuje na ziemię* Oj, przepraszam, chyba mi się przysnęło... *pociera kark, z zakłopotaniem przyglądając się wybitej w ścianie budynkuX dziurze* To się... odbuduje...?"
Oczywiście zakładam 'odpowiednią' długość pola... A tam, taka gonitwa za rozpędzonym kombajnem demolującym osadę, tak od czasu do czasu nikomu by nie zaszkodziła

-
Brawo Miri! Też staram się tak robić, ale pewnego razu gdy miałem na informację 2-3 min (jak to już obszerniej tłumaczyłem), po prostu napisałem krótki tekst OOC i wkleiłem we wszystkich postaciach. Niektóre z nich zarządzają ludźmi niektóre, wykonują ważne prace, lub maja klucze do ważnych pomieszczeń. Jeśli nie mam psuć gry innym muszę, w jakikolwiek sposób, poinformować ich o sytuacji! Dlatego OOC - czasem, ale nie nagminnie, jest moim zdaniem zupełnie zrozumiałe i czasem potrzebne. To samo dotyczy się osób, które nie specjalnie czują się w grze (młodych), czasem też trzeba napisać do nich OOC, by próbować wprowadzić je w grę i mieć z nich "pociechę" w przyszłości. Ja bardzo doceniam kilka osób, które na początku, gdy wszedłem do Cantra po raz pierwszy, parę istotnych rzeczy wytłumaczyły mi poprzez OOC.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-