Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- WojD
Zdarzyło mi się kiedyś "zaryć w brzeg" w taki sposób, że zadokowałem natychmiastowo... Płynąłem prostym kursem i przeoczyłem turę. Nie udało mi się jednak tego powtórzyć w innych lokacjach. Nie wiem, czy był to bład, czy tez jesli lokacja jest odpowiednio położona (blisko morza) a kurs i predkość dobrze dobrane, to tak się dzieje po prostu...
==============
- Matix
-
-
WojD wrote:Zdarzyło mi się kiedyś "zaryć w brzeg" w taki sposób, że zadokowałem natychmiastowo...
Raczej zaryles w brzeg i po stwierdzeniu tego i zobaczeniu mozliwosci dokowania przydokowales. Wtedy rzeczywiscie jak jestes tuz obok to dokujesz... w kazdym razie tak wlasnie tez to wykonalem. Klik w "Dokowanie" i bylem na miejscu

- Smith
- Yogi
- Yogi
- Artur
- Animated
hmmm... tak sie zastanawiam ostatnio... czy narzedzie/bron wlozone w projekt naprawy psuje sie nadal?
moze przyklad, o co mi chodzi:
mamy Gumowy Mlotek, ktorego stan sprawia, ze naprawa przez postac o przecietnych umiejetnosciach zajelaby 1 godzine. Mlotek ten psuje sie w tempie 1 GPPP* na rok.
postac zaklada projekt naprawy na 1 godzine, ale nie wykonuje tego projektu, ale, powiedzmy, zbiera kabaczki.
po dwoch latach postac jednak naprawia ten mlotek i czy teraz bedzie on w 100% nieuszkodzony, czy do perfekcji bedzie mu brakowalo kolejne 2 GPPP?
gram juz pare miesiecy, a jeszcze sie temu nie przyjrzalem...
moze ktos inny to zaobserwowal?
* GPPP - godzina pracy przecietnej postaci
moze przyklad, o co mi chodzi:
mamy Gumowy Mlotek, ktorego stan sprawia, ze naprawa przez postac o przecietnych umiejetnosciach zajelaby 1 godzine. Mlotek ten psuje sie w tempie 1 GPPP* na rok.
postac zaklada projekt naprawy na 1 godzine, ale nie wykonuje tego projektu, ale, powiedzmy, zbiera kabaczki.
po dwoch latach postac jednak naprawia ten mlotek i czy teraz bedzie on w 100% nieuszkodzony, czy do perfekcji bedzie mu brakowalo kolejne 2 GPPP?
gram juz pare miesiecy, a jeszcze sie temu nie przyjrzalem...

moze ktos inny to zaobserwowal?
* GPPP - godzina pracy przecietnej postaci
- KilDar
- Elm0
Czy kotś może mi powiedzieć czy ciała, których pochówek rozpoczeto ale nie ukończono projektu starzeja się? Wydawało mi się że nie, do chwili gdy w pewnej lokacji znalazłem jakieś 20 projektów pochówku 30-letnich ludzi
Jak to jest?
a) ciała się starzeją w projektach?
b) ciała sie nie starzeją a to, że znalazłem trupy tylko i wyłącznie trzydziestolatków świadczy o tym że w tamtej lokacji miała miejsce jakaś rzeź (baardzo kiepski argument bo ukolica bardzo nieurdzajna i rzadko kiedy przebywa w niej więcej niż 4-5 osób.. chyba że swego czasu czaił się tam rozbójnik napadający wyłącznie 30-latków
)
Czekam na odpowiedź

a) ciała się starzeją w projektach?
b) ciała sie nie starzeją a to, że znalazłem trupy tylko i wyłącznie trzydziestolatków świadczy o tym że w tamtej lokacji miała miejsce jakaś rzeź (baardzo kiepski argument bo ukolica bardzo nieurdzajna i rzadko kiedy przebywa w niej więcej niż 4-5 osób.. chyba że swego czasu czaił się tam rozbójnik napadający wyłącznie 30-latków

Czekam na odpowiedź

I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- PRUT
-
W zasadzie zastanawiam się czy można robić nagrobki... czy nie byłoby to zabawne? Jakaś ilośc kamienia, dłuto/młotek, w zależności od skomplikowania nagrobka. Z wyrytym imieniem, sentencją może jakąś... Oczywiście byłby on dla osób, które zmarły trochę później niż mając np. 25 lat. Dla osób zasłużonych, ewentualnie na zamówienie
. Tu nasuwa się kolejne skojarzenie, aby ogólnie móc budować pomniki. Na pamiątkę jakichś wydarzeń, wybitnych postaci itp. Wiem, cmentarze mogą być przerażające... Ale ciekawe
Co sądziecie?

- Chatette