Czemu nie trochę wcześniej???Teraz muszę zmienić plany zagospodarowania pewnego budynku.
Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- w.w.g.d.w
- keisha
- robin_waw
- lacki2000
Mam względem tej opcji jakieś negatywne odczucia. Osobiście traktuję wiki jako help OOC a takie linki z miejsca w którym się znajduje postać jakoś tak mnie drażnią.robin_waw wrote:Przy zwierzętach pojawiły się odnośniki do Wiki
ps. Zdecydowanie mniej drażniłyby mnie gołębie pocztowe
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- robin_waw
- lacki2000
Z rysunkami to nieco inaczej bo one są w interfejsie gry a te linki to są odnośniki do innej strony i jak sie kliknie to zielony cantr znika i pojawia się świat białej wiki. Dlategóż mnie to drażni. Dla mnie to prawie tak jakby w notatkach dawać linki do zewnętrznych stron ale może jestem przewrażliwiony i pozostałym graczom to nie przeszkadza.robin_waw wrote:to tylko mechanika gry ostać tego nie musi wiedzieć a może sobie przypomnieć parę szczegółów o takim zwierzaku, to tak samo jak narzucanie wyglądu przedmiotów w menu budowania mimo że rysunki starają się jak najmniej sugerować ale jednak
p.s. klimatyczniej by było zamiast "opis w wiki" czy jak to tam teraz jest jakiś przycisk typu oko z napisem "przyjrzyj się zwierzęciu" i po kliknięciu otwierałaby się zielona podstrona z danymi ale z drugiej strony po co wkładać w to tyle pracy skoro ważniejsze są gołębie pocztowe
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- marol
-
Milo
- Mattan
robin_waw wrote:Przy zwierzętach pojawiły się odnośniki do Wiki
Mam pytanie-prośbę w związku z powyższą dyskusją. Odnośniki są do angielskiej wiki. Czy nie można by stworzyć możliwości odnośników do artykułów w innych językach? Piszę o takim sposobie który jest na Wikipedii czyli o takiej ramce pod toolboxem na samej Wiki. Na Wikipedii to się nazywa po polsku "W innych językach".
PS. Co do marudzenia o Wiki to nikt nie zmusza do korzystania z niej, a myślę że wielu zaczynających grę może łatwiej zrozumieć o co chodzi.
- marol
- Mattan
- keisha
- Tetro
-
Milo
- lacki2000
Ja bym chciał aby jak ktoś coś podnosi z ziemi lub umieszcza w jakimś pojemniku lub wyjmuje z pojemnika to żeby pojawiała się nazwa tego czegoś i ilość a nie "Widzisz jak Zenek umieszcza materiały w składzie" "Widzisz jak Zenek bierze trochę bananów" - lepiej by było "Zenek umieszcza 3000g ziemniaków w skrzyni" "Zenek bierze 500g bananów"