Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Sasza

Re: Jak on/ona mnie wkurza...

Postby Sasza » Thu Mar 22, 2012 10:07 pm

Widzę, że tutaj czacik. :D

A którą Poziomkę? Bo ich kilka było. Wszystkie zjedzone.

Co do tematu - to przydałoby się zaanagażowania i pomysłów u postaci, bo na razie część graczy chyba pomyliła gry.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Mar 22, 2012 10:11 pm

Ale żadna przez twojego żałosnego V* :D Była jedna Poziomka i dwóch Poziomków

//In Vitro...: tylko bez ujawniania cudzych postaci. i to w dodatku w nieodpowiednim temacie
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
oxyquan

Postby oxyquan » Sun Mar 25, 2012 2:16 pm

xxxx-x.xx: XYZ mówi: "ooc: zapomniałem o znaku zapytania na koniec"
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Sun Mar 25, 2012 2:17 pm

Za to o kropce nie zapomniał :D
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
poziomek90

Postby poziomek90 » Sun Mar 25, 2012 9:12 pm

@Sztuczne zapłodnienie
Vudiski już dawno nie żyje, więc wtf?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
in vitro...

Postby in vitro... » Sun Mar 25, 2012 9:38 pm

a skąd mam wiedzieć? :P tak czy siak, to nie temat do tego
cantr się posypał
kaloryfer

Postby kaloryfer » Wed Mar 28, 2012 2:26 pm

Ludzie-roboty.
W dwóch miastach, w których są moje postaci, są osoby, które jedynie mówią "cześć" i "co mam robic". Nic więcej.
Sasza

Postby Sasza » Wed Mar 28, 2012 2:52 pm

poziomek90 wrote:@Sztuczne zapłodnienie
Vudiski już dawno nie żyje, więc wtf?

A mnie tak w ogóle to cieszy, że miałem tak charyzmatyczną postać, że do tej popry przyprawia cię o zawrót głowy. :wink:
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
psychowico

Postby psychowico » Wed Apr 04, 2012 7:27 am

Żesz.. Mnie wkurza, gdy niektórzy gracze "wycinają" fragmenty tekstu, żeby powiedzieć, co się gdzieś działo.. Najczęściej to się zdarza z radiem, ale normalnej sytuacji opis ostatnio taki widziałem (odpowiedź na pytanie co się stało):

3572-3.07: ***** mówi: "3572-1.13: Widzisz jak ***** opuszcza *****, drogą autostrada do *****. 3572-1.13: ***** -- trzydziestoletni mężczyzna mówi: "Haha!" 3572-1.13: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna przeciętnie rani ***** -- czterdziestoletni mężczyzna używając nóż. 3572-1.13: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna opuszcza centralny obszar *****, wchodząc do *****. 3572-1.13: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna próbuje zepsuć zamek nr *****. 3572-1.12: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna wyjmuje i podnosi trochę kebabu ze składu. 3572-1.12: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna upuszcza trochę kamienia. 3572-1.12: Widzisz jak ***** -- trzydziestoletni mężczyzna przechodzi z ***** do *****. "

Gwiazdki moje.

Ludzie.. Gdy ktoś pyta co się działo w radiu i mówisz o tym - czy nie można się trochę bardziej postarać niż Ctrl+C Ctrl+V? Rozumiem jeszcze, jeśli ktoś po prostu spisuje komunikaty radiowe. Ale gdy o nich mówi?

Kolejny tego typu numer, to gdy postać nie znająca zamordkowego wychodzi z budynku i cytuje dosłownie w zamordkowym jakąś długą wypowiedź.. W rzeczywistości ani by tego nie zapamiętała, ani nie umiała poprawnie wymówić.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Raki

Postby Raki » Wed Apr 04, 2012 11:07 am

Nie tyle wkurza co uważam, że niepotrzebnie gwiazdkuje...

3574-4.12: Widzisz jak X opuszcza centralny obszar XXX, wchodząc do YYY.
3574-4.12: X mówi: "*wychodzi z portu i przechodzi od razu do karczmy*"
3574-4.12: Widzisz jak X przechodzi z ZZZ do XXX.

... o tym informuje nas już komunikat. Co innego gdyby dodać, że szybko przebiegła, przeczołgała się czy coś innego.
poziomek90

Postby poziomek90 » Wed Apr 04, 2012 2:11 pm

Haha, ten opis, psychowico, dotyczył mojej postaci :mrgreen: Już nie żyje, nie minęło 4 dni, ale chyba za dużo nie zdradzam, co? :P
Józef Piłsudski
Lena Katina

Postby Lena Katina » Wed Apr 04, 2012 8:46 pm

Raki, przepraszam za przegwiazdkowanie, będę się pilnować;)
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
Marcia

Postby Marcia » Thu Apr 05, 2012 6:43 pm

Ale to gwiazdkowanie wcale nie jest zle. Zawsze to jakis rp poza mechanicznym wchodzi/wychodzi/wchodzi/wychodzi. Lepiej jak gracze odgrywaja cos takiego niz jak nie odgrywaja nic.
Greek
Programming Dept. Member/Translator-Polish

Postby Greek » Thu Apr 05, 2012 6:50 pm

Dubluję powyższe.

Ja dodatkowo w gwiazdkach opisuję tę samą czynność gdy wykonuję akcje w inny niż standardowy sposób. Ale lepiej pogwiazdkować nieco za często niż zbyt rzadko.
‘Never! Run before you walk! Fly before you crawl! Keep moving forward! You think we should try to get a decent mail service in the city. I think we should try to send letters anywhere in the world! Because if we fail, I’d rather fail really hugely’
lacki2000

Postby lacki2000 » Thu Apr 05, 2012 9:12 pm

Marcia wrote:Ale to gwiazdkowanie wcale nie jest zle. Zawsze to jakis rp poza mechanicznym wchodzi/wychodzi/wchodzi/wychodzi. Lepiej jak gracze odgrywaja cos takiego niz jak nie odgrywaja nic.

Wg mnie to gwiazdkowanie jest zbędne i wolę by nie "odgrywali" nic, skoro tylko dublują komunikaty systemowe. Przy takich wydarzeniach jak to cytowane przejście z portu do budynku dopuszczalne i wskazane jest odgrywanie tego czego systemowy komunikat nie przekazuje, np. sapania, ziewania, zmęczonej miny, wesołego pogwizdywania, pośpiechu (no to trochę zostało zaznaczone ale pośpiech przy dwóch komunikatach obok siebie już jest niejako wpisany w komunikat systemowy), powolności, koślawego chodu, nagłego zatrzymania i zadumania nad sensem życia, itp. Może to niewielka dla niektórych różnica i nie kosztuje chyba zbyt wiele wysiłku (chyba, że ktoś pisze z komórki z tarczą obrotową) ale jakość takiego odgrywania jest znacznie wyższa.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!

Return to “Ogólne dyskusje”