Wiesci z frontu (ProgD & RD) - dyskusje i komentarze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Laura_
-
kemesO
- Mars
- iuytr
-
kemesO
- Mars
kemesO wrote:otóż to
w sumie to nie wiem, po jakie licho tyle trunków
Dla odgrywania :]
W dodatku otrzymalismy wydajne leki, ale mniej oplacalne w gruncie rzeczy i tak od np. cebuli, ktora bedzie sie uzyskiwac nadal szybciej, wzgledem mozliwosci leczenia. Jedyna przewaga tych lekow to ich niewielki ciezar, idealny dla zolnierzy, a jako, ze leki uzyskac jest trudno, piraci i zbojcerze prawie nie beda mieli do nich dostepu.
- robin_waw
- iuytr
robin_waw wrote:iuytr wrote:a czy pragnienie nie powinno byc poprostu kopia glodu? tylko szybciej dzialajaca?
jest wiele miejsc gdzie o pompie, studni, czy innych napojach można tylko pomarzyć .
Picie musiało by być tak samo łatwo dostępne jak jedzenie.
w tej chwili wode mozna wydobywac w kazdej lokacji, jesli tylko posiada sie przy sobie buklak. nic nie stoi na przeszkodzie, by wydobywac wode rekoma (mozesz sie przeciez napic ze strumienia) z tym ze wydobywanie wody tym sposobem byloby skrajnie nie ekonomiczne. (np. by zdobyc dzienna dawke wody trzeba by poswiecic trzy-cztery tury z dnia)
w ten sposob nawet w osadach bez dostepu do zaawansowanej techniki jaka jest studnia moznaby przezyc, a jednoczesnie bylby to impuls do szybszego rozwoju. w koncu ile mozna siedziec nad strumieniem
Federacja RP- robin_waw
iuytr wrote:robin_waw wrote:iuytr wrote:a czy pragnienie nie powinno byc poprostu kopia glodu? tylko szybciej dzialajaca?
jest wiele miejsc gdzie o pompie, studni, czy innych napojach można tylko pomarzyć .
Picie musiało by być tak samo łatwo dostępne jak jedzenie.
w tej chwili wode mozna wydobywac w kazdej lokacji, jesli tylko posiada sie przy sobie buklak. nic nie stoi na przeszkodzie, by wydobywac wode rekoma (mozesz sie przeciez napic ze strumienia) z tym ze wydobywanie wody tym sposobem byloby skrajnie nie ekonomiczne. (np. by zdobyc dzienna dawke wody trzeba by poswiecic trzy-cztery tury z dnia)
w ten sposob nawet w osadach bez dostepu do zaawansowanej techniki jaka jest studnia moznaby przezyc, a jednoczesnie bylby to impuls do szybszego rozwoju. w koncu ile mozna siedziec nad strumieniem
Wyobraź sobie taką lokację w której nie ma pożywienia zdatnego dojedzenia na surowo, wtedy postać zamiast cokolwiek zrobić musiałaby cały czas wodę czerpać i próbować zrobić sobie coś do jedzenia nawet jakby były tam 3 postacie i wspólnie pracowały żeby przeżyć to by miały ciężko,a znam takie miejsce gdzie 80% tych co się tam pojawiają umiera chociaż teraz jest tam już trochę maszyn które pozwalają jako tako przeżyć i jeszcze zaopatrywać w jedzenie wioskę obok jak by trzeba było jeszcze dbać tam opicie to była by już masakra
- iuytr
i na tym wlasnie polega zroznicowanie lokacji, przeciez w rl rowniez istnieja miejsca latwiejsze do skolonizowania i trudniejsze. nie widze nic zlego w tym, ze niektorych lokacji nie moznaby zasiedlic bedac na zbyt niskim rozwoju technologicznym. wrecz przeciwnie uwazalbym to za naturalne zjawisko..
dodatkowo przyczyniloby sie to do zageszczenia ludnosci w bardziej cywilizowanych osrodkach, co samo w sobie byloby korzystne..
dodatkowo przyczyniloby sie to do zageszczenia ludnosci w bardziej cywilizowanych osrodkach, co samo w sobie byloby korzystne..
Federacja RP- suchy
- Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light
Pewnie...
W końcu doszłoby do tego, że w polskiej strefie byłoby jedynie kilka miast-kolosów po 70 mieszkańców.
Świetna perspektywa...
W końcu doszłoby do tego, że w polskiej strefie byłoby jedynie kilka miast-kolosów po 70 mieszkańców.
Świetna perspektywa...
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!
Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
- iuytr
- suchy
Wiesz...
Jeśli gracz nie robiłby niczego innego poza dostarczaniem swojej postaci picia i jedzenia (a tak by właśnie się stało) to chyba zniechęciłby się do dalszej gry, prawda? Bo mi na przykład nie chciałoby się spędzać całych dni na czerpaniu wody.
Jeśli gracz nie robiłby niczego innego poza dostarczaniem swojej postaci picia i jedzenia (a tak by właśnie się stało) to chyba zniechęciłby się do dalszej gry, prawda? Bo mi na przykład nie chciałoby się spędzać całych dni na czerpaniu wody.
- iuytr
to jest juz kwestia odpowiedniego dobrania zapotrzebowania na wode.. zreszta wez pod uwage, ze tylko biedne postaci mialyby z tym problem, bogatsze najzwyczajniej w swiecie kupilyby sobie to co potrzebne do zycia
zreszta jesli rzeczywiscie traktowac cantr jako symulator spoleczenstwa, to zapewnienie sobie egzystencji nie powinno byc tak proste jak jest.
mam pelna swiadomosc jak bardzo zmieniloby to zycie w cantr, ale uwazam ze bylaby to zmiana na lepsze (mimo, ze moje postacie na statkach szlag by trafil..)
mam nadzieje, ze nie jestem osamotniony w moim przekonaniu
zreszta jesli rzeczywiscie traktowac cantr jako symulator spoleczenstwa, to zapewnienie sobie egzystencji nie powinno byc tak proste jak jest.
mam pelna swiadomosc jak bardzo zmieniloby to zycie w cantr, ale uwazam ze bylaby to zmiana na lepsze (mimo, ze moje postacie na statkach szlag by trafil..)
mam nadzieje, ze nie jestem osamotniony w moim przekonaniu
Federacja RP- suchy
Tylko biedne postaci? Powiedziałbym, że biedne postaci stanowią zdecydowaną większość populacji cantr
Więc nie powiedziałbym, że problem będą miał TYLKO biedne postaci, a większość społeczeństwa.
Hmm... A pomyśl o newspawnach, którzy trafią do odludnych miejsc. Co taki ma zrobić? Do cywilizacji daleko. Całe swoje życie spędzi na zbieraniu na zmianę wody i pożywienia. Zwyczajnie nie będzie miał kiedy cokolwiek innego zrobić.
Hmm... A pomyśl o newspawnach, którzy trafią do odludnych miejsc. Co taki ma zrobić? Do cywilizacji daleko. Całe swoje życie spędzi na zbieraniu na zmianę wody i pożywienia. Zwyczajnie nie będzie miał kiedy cokolwiek innego zrobić.