3000!!!

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Smith

Postby Smith » Wed Aug 09, 2006 8:13 pm

Bo to niejest gra typu ogame gdzie zasady to: buduj flote, atakuj i zdobywaj surowce za które zbudujesz silniejszą flote żebyś mógł atakować silniejszych i tak w kółko to samo (że też tylu osobom sie to nie nudzi :shock: ). Wiele osób jest takich że nie sprawdzi na czym stoi tylko od razu sie rejestruje niewiedząc o co dokładnie chodzi a potem myśli "jakaś głupia gra" i odrazu sie zniechęca.
Skuttter

Postby Skuttter » Wed Aug 09, 2006 8:23 pm

Legalus wrote:ale wiecie, żeby w to grać trzeba naprawdę chcieć, bo próbowałem zainteresować tym z 6 osób, z mojego otoczenia i mimo, że dzięki mojemu talentowi do opowieści :D każda się próbowała się logować, to część zawiesiła się na tym że na ID trzeba czekać, inna stwierdziła że to najgorsza gra Onilne jaką widziała, ale to pewnie dlatego że Cantr jest skomplikowane jak mało co. Kilka osób logowało się i nie wiedziało co dalej. Trzeba stworzyć poradnik do gry, do którego dałoby się wejść z panelu gracza. Może to by pomogło.

To zamiast podawać link do strony centra podawaj link do wiki. Ja tak robię tłumacząc że najpierw tam czytać bo nie będą wiedzieli jak grać. I działa :). A w razie czego to zawsze mają mnie do pomocy. Co prawda większość osób które zainteresowałem tą grą to znajomi z sesji książkowych RPG, więc pewnie mi łatwiej było. :evil:
Legalus

Postby Legalus » Thu Aug 10, 2006 8:54 am

Może to racja że dlatego że podaję link do strony głównej. Ale mimo wszystko nawet znajomi z którymi gram w D&D nie umieli w to grać... A i jedno i drugie ma podobne podłoże moim zdaniem.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Thu Aug 10, 2006 12:27 pm

Fakt, ze w Cantr wszystko dzieje sie duzo wolniej, zniecheca na poczatku. Ja akurat wielokrotnie o tym informowany postanowilem przetrwac i jest gitara!
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.

Return to “Ogólne dyskusje”