bulmaca wrote:merhaba ben de katıldım oyuna ama ingilizcem yok hiç bir şey anlayamıyorum. Brying nedir mesela yemek toplama ne kadar sürüyor. avcılık nasıl bir uğraş. Madenler de toplanan şeylermi? soda ne işe yarar. bir ara bir hata mesajı alıyordum sürekli. İsmini bildiğim kişiler niye ismi ile gözükmüyor? nasıl gözüktürülür. Kişiler birbirinden ayırt edilemyor. daha çok soru var

Selam bulmaca,
Güzel bir "nick" ve ona yakışır, bir mesaj olmuş
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım, aklına gelen diğer sorularıda lütfen çekinmeden sor, böylece senin gibi zorluk çeken diğer arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.
Şimdi İngilizce maalesef bir problem, oyunu ben elimden geldiğince türkçeleştirmeye çalıştım, ama oyunun programlanmasından kaynaklanan bazı kodlar nedeniyle herşeyi birebir çeviremiyoruz, yani bazı kodlar ingilizce bu sadece bize ait bir sorun değil, Fransız adasında da durum aynı.
O yüzden bazı ingilizce terimlerin karşılığını yazmakta foruma gerçekten yarar olabilir.
Mesela :
Burying: Gömmek demek (Cesedi gömmek)
Farming to get (Hasat etmek veya yiyecek toplamak)
Repairing (Onaramak, tamir etmek)
Gibi bunların bir listesini yapmalıyız en kısa zamanda haklısın.
Bunun dışında yiyeceklerle veya sodayla veya aletlerle ilgili tüm soruların cevaplarını oyun içinde bulmak gerekiyor. ANA KURAL, oyun içinde bulunabilecek cevapların oyun dışında tartışılmasını yasaklıyor

. Aslında bu oyuna biraz heyecan ve belirsizlik de katıyor. Sonuçta hepimiz o adada yoktan var oluyoruz, ve bazı şeyler bizim dünyamızla örtüşmüyor. O yüzden 500 gram ıspanagın nasıl toplanacagını, oyun içinde keşfedebiliriz veya Soda'ya kendi anlamlarımızı yükleyebiliriz, bunların mutlak doğrular olması gerekmiyor.
Oyun sayfası eger, orada olmayan bir kişiyle konuşmaya veya ona vurmaya veya onu bir yerden bir yere çekmeye çalışırsanız bazen bozulabiliyor, bunu da o karkaterinizin sayfasınıa girip verdiğiniz komutu iptal ederek (Küçük yeşil çarpıya basarak) düzeltebilirsiniz.
Herkesi "a man in his twenties " " a woman in her twenties" şeklinde görüyorsunuz (Yirmilerinde bir adam/ yirmilerinde bir kadın) onlara ad verebilmek için, üzerine tıklayıp sonra karakterin başındaki gülen yeşil surata tıklayıp, "Change Name" yazısının altındaki boşluğa istediğinz adı yazıp sonra da "change" butonuna basmanız gerekiyor.
Bunun dışındaki sorulara, karakterle ilgili olanlara en azından oyun içinde cevap bulmak gerçekten çok keyifli, onun dışında "butonların " ne işe yaradığını ve bunun gibi teknik şeyleri forumda tartışabiliriz.
Umarım sorularınıza birazcık da olsa yanıt olmuşdur.
Sevgiler ve Saygılar,
Gyrus