Şu anda ingilizce forumda yer adlarının da yeni tanıştığımız karakterlerin adlarında olduğu gibi, bilinmedik hale getirilmesi ile ilgili bir tartışma sürüyor ve bir "poll" başlatılmış durumda. Sizden öncelikle ricam bu "poll"'e oy vermeniz ve oyunuzun renginin "YES" olması. Birazdan nedenlerimi açıklayacağım.
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Şimdi, oyunuzu verip geldiğinize göre biraz edebiyat yapma zamanı. Yoldaş ile beraber uzun ama gerçekten uzun mesailer harcayıp adalarımızın haritalarını çıkardık ve çıkarıyoruz. Sadece biz mi tabiki hayır, gorkheim'ın ve adını bilmediğim başka oyuncuların da büyük payı var bu işte. Ve şimdi sizden tüm bu isimlerin unutulmasını için oy vermenizi istiyorum. Ne kadar da tezat duruyor değil mi? ... Halbuki değil.
Evet sadece yazı içeren ve yönleri bulunmayan haritalar kullanışsız hale gelecek ama görsel haritalar değer kazanacak. Adamızda telafuz edemediğimiz birçok yer adı var, herbirine orada yaşayan topluluk ad verecek. Bunun getireceği çeşitliliği düşünsenize. Hatta zaman içinde adlar değişecek, imparatorluklar kurulacak ve çökecek ... Angora ... Ankara olacak .. Nairis de Nar şehri olacak belki ...

Bir diğer konu ise yeni yerler. Evet keşfedilen yeni yerlerin adı o kadar karmaşık ki, hafıza da tutabilmeye imkan yok. Hatta telafuz etmek söz konusu değil.
Sonuç oalrak farkındayım kendi emeklerimini bir kısmını da çöpe atmış olacağım ama yine de bu olumlu gelişmeyi destekliyorum ve sizden de yardım bekliyorum...
Not: Mezhin, Nairis ve Hgiran'ın yerlileri eminim bu yerleri hep bu isimlerle hatırlayacaklar. Bu yeni uygulama başlasa bile. Ama diğer yerler sanırım yein adlar bulacak kendine.