Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Players Department, Public Relations Department, Players Department Trainee

User avatar
Skarbniq
Posts: 344
Joined: Tue Jul 05, 2005 7:43 pm

Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Postby Skarbniq » Tue Jul 26, 2005 12:20 pm

NashBoat 1 oddokowuje, opuszczając travelling. - takie coś pojawiło się w kilku lokacjach... :?:
Last edited by Skarbniq on Tue Jul 26, 2005 12:51 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Hal
Posts: 415
Joined: Fri Jul 01, 2005 9:56 pm
Location: Poland

Re: NashBoat 1 oddokowuje, opuszczajac travelling.

Postby Hal » Tue Jul 26, 2005 12:24 pm

Skarbniq wrote:NashBoat 1 oddokowuje, opuszczając travelling. - takie coś pojawiło się w kilku lokacjach... :?:


U mnie też wszystkie postacie zobaczyły taki komunikat, to zapewne jakiś bug.
User avatar
KilDar
Posts: 474
Joined: Wed Jul 20, 2005 10:02 am
Location: Polska, Katowice

Postby KilDar » Tue Jul 26, 2005 12:24 pm

tak mam to w dwoch miejscach w czasie podrozy
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
User avatar
marol
Posts: 3728
Joined: Sun Jul 17, 2005 11:45 am
Location: Kraków, PL
Contact:

Postby marol » Tue Jul 26, 2005 12:30 pm

To musiała być duuuża łódka, że ją wszyscy widzieli, jak odpływa...
(SRVPRC)
Image
User avatar
Averus Wolfmaster
Posts: 473
Joined: Mon Jul 11, 2005 8:23 pm
Location: Torun (Thorn)

Postby Averus Wolfmaster » Tue Jul 26, 2005 12:46 pm

Co ciekawe, nie tylko na polskiej wyspie to jest. Moja anglosaska postać takze to ujrzała. Bug na skale światową! ;-)
User avatar
Khe
Posts: 289
Joined: Sat Jul 09, 2005 6:51 pm
Location: Poland, Tychy

Postby Khe » Tue Jul 26, 2005 1:11 pm

moje 3 postacie ktore podrozuja to ujrzaly choc byly w roznych miejscach a nawet na roznych wyspach ...ja Wam mowie, to byli obcy ktorzy nas szpiegowali ;) swoja droga ciekawe jak odplywaly jak w 2 z tych 3 miejsc bylo baaardzo daleko do jakiejkolwiek wody ;)

...Oni sa wsrod nas ;)
User avatar
Zimt
Posts: 325
Joined: Thu Jul 14, 2005 8:48 am
Location: Wielkopolska (Poland)
Contact:

Postby Zimt » Tue Jul 26, 2005 1:15 pm

A w moim przypadku taki komunikat ujrzaly wszystkie postacie, niezaleznie od miejsca pobytu. W wiekszosci przypadkow - rowniez przebywajace daleko od wody (np. w sercu gor) ;)
"I'm just living in my head..."
User avatar
lukaasz
Posts: 656
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:02 pm
Location: Polska, Olkusz
Contact:

Postby lukaasz » Tue Jul 26, 2005 3:16 pm

u mnie to widzialy wszystkie postacioe bedace w drodze,
a jedna z nichjest na innej wyspie :)
UFO jak nic :)
User avatar
KVZ
Players Dept. Member
Posts: 5266
Joined: Sun Sep 28, 2003 7:04 am
Location: Vlotryan
Contact:

Postby KVZ » Tue Jul 26, 2005 4:58 pm

Już nieraz zdarzały się takie wpadki, i nie należy na nie zwracać uwagę (tz. nasze postacie nie powinny o czymś takim mówić, że widziały). Wszystkie postacie które podróżowały w danej chwili to zaobserwowały (a raczej nie miały prawa tego zaobserować bo to bug w grze). Czasami może być tak, że widać jak jakaś postać coś upuszcza lub używa jakieś materiały na projekcie. Oczywiście to też błąd gry, bo żadna postać nie może nić upuścić podczas podróży, lub coś produkować podczas podróży. Nie wolno oddziaływać z tak napotkaną postacią, a zwłaszcza jej atakować, bo było by to wykorzystanie buga do wyrządzenia komuś szkody... Wyobraźcie sobie, że to by się przytrafiło waszej postaci, i nagla by otrzymała dziesiątki ciosów z nikąd... Po drugie takie działanie mogło by namieszać w bazie danych gry jeszcze bardziej!

EDIT: takie błędy zazwyczaj były widoczne tylko dla postaci podróżujących, i jakoś Wam nie wierzę, że widziały go wszystkie Wasze postacie, nawet te nie podróżujące, w moim wypadku widziały ten błąd tylko te postacie które są w drodze.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
http://www.slavehack.com?id=KVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Frostling
Posts: 16
Joined: Fri Jul 22, 2005 4:39 pm

Postby Frostling » Tue Jul 26, 2005 7:53 pm

Moim zdaniem angloe wyalezli metal lzejszy od powietrza i zbudowali ludz latajaca:)
User avatar
NiKnight
Posts: 791
Joined: Thu Jun 23, 2005 8:32 pm

Postby NiKnight » Tue Jul 26, 2005 8:07 pm

U mnie komunikat ten pojawił się tylko dla postaci będących w podróży.

Co może być tego powodem? Być może wszystkie zdarzenia, które nie mają przypisanej lokalizacji mają lokalizację=0. Co później programiści mogli zinterpretować jako komunikat do wszystkich.

Hmm.. chyba za dużo czasu spędzam nad kompilatorami i IDE ;)
Ni Ni Ni Ni!
User avatar
lukaasz
Posts: 656
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:02 pm
Location: Polska, Olkusz
Contact:

Postby lukaasz » Tue Jul 26, 2005 9:09 pm

blad powstaje jak sie ponaciska za duzo guzikow.
opisal to chlopak na angielskim fomru,
dobil gdzies ludka poczym nacisnal Back kilka razy i kazal wykonac inna komende i baza zglupiala :)

chociaz to faktycnzei moze byc sciema, a angiole maja Zeppeliny do wytwarzania...wkoncu gaz jest.
User avatar
KVZ
Players Dept. Member
Posts: 5266
Joined: Sun Sep 28, 2003 7:04 am
Location: Vlotryan
Contact:

Postby KVZ » Tue Jul 26, 2005 9:09 pm

Ktoś na angielskim forum napisał, że takie błędy pojawiają się gdy ktoś podczas ładowania strony wciśnie za dużo przycisków. A Seko napisał, że to powstało, bo chciał przerwać oddokowanie i cofnął kilka razy stronę i spróbował oddokować w innym kierunku. Nic to mu nie dało, a tylko powstał ten błąd.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
http://www.slavehack.com?id=KVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
User avatar
Skarbniq
Posts: 344
Joined: Tue Jul 05, 2005 7:43 pm

Postby Skarbniq » Wed Aug 03, 2005 10:20 am

I znowu :D Tym razem ktoś dokonał "głośnej" wymiany handlowej.
User avatar
lukaasz
Posts: 656
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:02 pm
Location: Polska, Olkusz
Contact:

Postby lukaasz » Wed Aug 03, 2005 2:53 pm

dokladnie :)
duza musiala byc ta transakcja ze ja tak wszystkim oglosili :)

Return to “Ogólna pomoc”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests