Pytanko

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Players Department Trainee

User avatar
Cantryjczyk
Posts: 1610
Joined: Fri Sep 09, 2005 9:52 am
Location: Poland

Postby Cantryjczyk » Sat Apr 21, 2007 4:24 pm

in vitro... wrote:to wina tego jak zrobiony jest Cantr. ja używam print screena, wklejam do painta i tam wycianam mapkę.


Ja robie tak samo. Moze da sie to zrobic bardziej profesjonalnie, ale ten sposob dziala, jest nieskompliwowany i sie sprawdza.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.
Eresan
Posts: 665
Joined: Wed Dec 20, 2006 6:31 pm

Postby Eresan » Sat Apr 28, 2007 5:10 pm

Czy ktoś wie jaka umiejętność potrzebna jest do zbierania herbaty? Zbieractwo? Leśnictwo? Uprawa?

Edycja do postu poniżej: Mogę ale dopiero gdy mi wlezie na wyższy poziom bo mam wszystkie te umiejętnośći.

Pozdrawiam
Last edited by Eresan on Sat Apr 28, 2007 5:32 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Arucard
Posts: 666
Joined: Sat Apr 07, 2007 10:07 pm
Location: Poland

Postby Arucard » Sat Apr 28, 2007 5:22 pm

Ja jeszcze w Cantrze herbaty na oczy nie widziałem więc nie jestem w stanie ci pomóc.A nie możesz sam sprawdzić?
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
nemo49
Posts: 566
Joined: Fri Aug 05, 2005 5:49 pm

Postby nemo49 » Sat Apr 28, 2007 5:41 pm

Zbieranie to pestka... Ale przygotowanie dobrej herbaty- to jest dopiero sztuka wymagająca specjalnych umiejętności:)
User avatar
Mattan
Posts: 1081
Joined: Wed Jul 26, 2006 9:09 am
Location: Poznan

Postby Mattan » Sat Apr 28, 2007 6:35 pm

Eresan wrote:Czy ktoś wie jaka umiejętność potrzebna jest do zbierania herbaty? Zbieractwo? Leśnictwo? Uprawa?

Zbieractwo, a w ogródku ogrodnictwo. Zaglądaj na Wiki czasem.
Eresan
Posts: 665
Joined: Wed Dec 20, 2006 6:31 pm

Postby Eresan » Sat Apr 28, 2007 6:49 pm

Dziękuję Mattan.

A co do Viki - zaglądam bardzo często będąc, niestety, zbyt młodym zarządcą produkcji w pewnej osadzie. W związku z tym wiem, że bardzo żadko opisana jest konieczna umiejętność przy wykonywanych pracach - szczególnie tych niezbyt często wykonywanych (a zbieranie herbaty do tego wedłóg mnie należy). Dlatego więc, wyjątkowo od razu, napisałem na forum - od czego kurka jest forum jak nie po to by gracze komunikowali sie i pomagali sobie w sposób zgodny z NZ? Jeżeli uraziłem Cię jako Sysopa ;) to bardzo przepraszam, tym bardziej że naprawdę często kożystam z Viki i bardzo sobie to chwalę - choć jeszcze niekompletne, to co jest, jest naprawdę dobrze zrobione.

Za podpowiedź bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sat Apr 28, 2007 7:00 pm, edited 3 times in total.
User avatar
Arucard
Posts: 666
Joined: Sat Apr 07, 2007 10:07 pm
Location: Poland

Postby Arucard » Sat Apr 28, 2007 6:53 pm

Nie wpieniaj się :D Od tego forum też jest
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
User avatar
Mattan
Posts: 1081
Joined: Wed Jul 26, 2006 9:09 am
Location: Poznan

Postby Mattan » Sat Apr 28, 2007 9:56 pm

Eresan ja dałem ci odpowiedź i zachęciłem żebyś korzystał z Wiki. Nic więcej i nic mniej. :)
Eresan
Posts: 665
Joined: Wed Dec 20, 2006 6:31 pm

Postby Eresan » Mon Apr 30, 2007 9:12 pm

Chciałbym zrobić teleskop. Opisane jest w Viki że może do tego służyć jako komponent soczewka: Szmaragdowa, rubinowa, diamentowa i szafirowa. Po pierwsze primo, to czy ktoś widział inny kamień szlachetny niż diament? Po drugie primo, jak zrobić soczewkę diamentowa skoro w menu produkcji nie widzę takiej możliwości? Ergo, i po trzecie primo ultimo (:D ), jak można zrobić teleskop?!

Pozdrawiam
User avatar
keisha
Posts: 152
Joined: Tue Oct 04, 2005 7:36 am

Postby keisha » Mon Apr 30, 2007 9:31 pm

W półproduktach znajdziesz diamentowe soczewki.

W elementach potrzebnych do budowy teleskopu chyba nastąpiła drobna pomyłka przy tłumaczeniu. Jest tam napisane, że potrzebne są "rubinowe soczewki", a wcześniej było, że potrzeba "gem lens" czyli soczewek z kamieni szlachetnych. Wydaje mi się, że to w stworzeniu teleskopu nie przeszkadza, diamentowe soczewki będą nadal pasowały.
Eresan
Posts: 665
Joined: Wed Dec 20, 2006 6:31 pm

Postby Eresan » Mon Apr 30, 2007 9:37 pm

Piękne dzięki! *ściska serdecznie* ;) Nie wiem dlaczego ale jak wcześniej szukałem wyszukiwarką to wszystkie inne widziałem a diamentowej ni kutka :D Jak poszukałem ręcznie - znalazłem. Jeszcze raz dziękuję. A w opisie telaskopu żeczywiście jest napisane "rubinowa".

Edycja do postu poniżej: Avx! Nie oglądałeś "Chłopaki nie płaczą"?... eee... może to było w "Poranku Kojota"...?

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Mon Apr 30, 2007 9:58 pm, edited 2 times in total.
Avx
Posts: 515
Joined: Mon Oct 23, 2006 12:11 pm

Postby Avx » Mon Apr 30, 2007 9:52 pm

Eresan wrote:Po drugie primo,


Masło maślane. Raczej secundo :P
User avatar
in vitro...
Posts: 1957
Joined: Sun Feb 26, 2006 11:11 pm
Location: Lake Bodom

Postby in vitro... » Mon Apr 30, 2007 10:29 pm

Eresan wrote:Nie wiem dlaczego ale jak wcześniej szukałem wyszukiwarką to wszystkie inne widziałem a diamentowej ni kutka :D Jak poszukałem ręcznie - znalazłem
też to miałem... to dlatego że w tym menu jest "brylantowa" a nie "diamentowa".
cantr się posypał
Aihal
Posts: 122
Joined: Wed Nov 24, 2004 4:13 pm

Postby Aihal » Mon Apr 30, 2007 10:40 pm

keisha wrote:W elementach potrzebnych do budowy teleskopu chyba nastąpiła drobna pomyłka przy tłumaczeniu. Jest tam napisane, że potrzebne są "rubinowe soczewki", a wcześniej było, że potrzeba "gem lens" czyli soczewek z kamieni szlachetnych. Wydaje mi się, że to w stworzeniu teleskopu nie przeszkadza, diamentowe soczewki będą nadal pasowały.
Niestety "gem lens" nie jest jeszcze dostępne do przetłumaczenia. :(
O ile w opisie projektu (po wybraniu KONTYNUUJ) rzeczywiście jest widoczne "gem lens" to w rozwijanym menu budowy jest wyraźnie "ruby lens" (do jej produkcji konieczne są rubiny)
Aihal
Posts: 122
Joined: Wed Nov 24, 2004 4:13 pm

Postby Aihal » Mon Apr 30, 2007 10:59 pm

Cantryjczyk wrote:
in vitro... wrote:to wina tego jak zrobiony jest Cantr. ja używam print screena, wklejam do painta i tam wycianam mapkę.
Ja robie tak samo. Moze da sie to zrobic bardziej profesjonalnie, ale ten sposob dziala, jest nieskompliwowany i sie sprawdza.

proszę bardzo:

na stronie na której jest mapka adres wygląda tak:
http://www.cantr.net/index.php?s=123456789&page=char.description
zamieniamy na:
http://www.cantr.net/map.inc.php?s=123456789&page=char.description
dla nowej mapy
http://www.cantr.net/oldmap.inc.php?s=123456789&page=char.description
jeśli chcemy starą
i enter
pojawia się strona pełna krzaczków (na początku �PNG  ��� IHDR)
wybieramy z menu "zapisz jako" lub naciskamy ctrl+S
zapisujemy jako plik z końcówką .PNG (typ: Wszystkie pliki)
wciskamy wstecz i gramy dalej :D

może ktoś skorzysta (mimo skomplikowanego opisu :wink: )

Return to “Ogólna pomoc”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests